Hottotkids

baby douchegel zonder parfum

Dit is waarom je beter baby douchegel zonder parfum kunt
gebruiken

De huid van baby’s is dunner, kwetsbaarder en gevoeliger dan de huid van volwassenen, daarom is het belangrijk dat je baby douchegel zonder parfum gebruikt. Wist je dat de babyhuid ook minder resistent is tegen bacteriën en triggers die de huid kunnen irriteren? Denk bijvoorbeeld aan hitte of wollen kleding.

De huid van je baby heeft een barrière die het verlies van te veel vocht voorkomt én de huid beschermt tegen schadelijke bacteriën of irriterende stoffen. Passende reiniging, hydratatie en bescherming tegen de zon helpen de huidbarrière van uw baby te handhaven en huidproblemen in de toekomst te voorkomen. Goede douchegel gebruiken kan voorkomen dat de huid van je baby uitdroogt en de natuurlijke oliën van de huid vervangt. Gebruik geen zeep, omdat dit de huid van je baby alleen maar meer zal uitdrogen. Als het nodig is kun je kiezen voor een mild, zacht reinigingsmiddel zonder zeep.

Bekijk hier alle baby douchegel zonder parfum

 

Masseer je baby na inzepen met douchegel zonder parfum

Het masseren van je baby heeft een positief effect op zowel je baby als jezelf. Baby douchegel zonder parfum helpt zachtheid toe te voegen wanneer je je baby in bad doet. En de badolie zorgt ook voor extra hydratatie voor je huid van je kindje.

Sla de bovenkant van het hoofdje van de baby niet over, wanneer dit droog of schilferig is. Kies altijd voor een baby douchegel zonder parfum wanneer je je baby masseert, omdat de huid van je baby gevoelig kan zijn. Geparfumeerde producten kunnen jeuk, irritatie of huiduitslag veroorzaken.

 

Zo geef je je baby veilig een bad

Je hoeft je baby niet elke in bad te doen, maar als je baby het fijn vindt en geen last heeft van een droog of schraal huidje, kan het prima. Gebruik wel altijd baby douchegel zonder parfum, zodat de huid van je kind gehydrateerd blijft.

Het is het beste om je baby niet direct na een voeding te baden of wanneer hij of zij hongerig of moe is. Zorg ervoor dat de kamer waarin je baddert lekker warm is. Hier nog een paar tips om je kindje een veilige badderervaring te geven:

 

  • Het water moet warm zijn, niet heet. Controleer dit met je pols of elleboog en meng het goed zodat er geen hete plekken zijn.
  • Was het haar van je baby met water.
  • Voeg geen vloeibare zeep toe aan het badwater. Gewoon water is het beste voor de babyhuid, vooral in de eerste maand.
  • Houd het hoofd van je baby boven het water. Gebruik je andere hand om het water voorzichtig over je baby te gieten zonder te spatten.
  • Laat je baby nooit alleen in bad, zelfs niet voor een seconde.
  • Til je baby op en dep hem droog, met speciale aandacht voor de vouwen in zijn huid.
  • Gebruik lekker ruikende baby douchgel zonder parfum om je baby te helpen ontspannen en slapen. Gebruik overigens geen lotions totdat je baby minstens een maand oud is.

Bekijk hier alle baby douchegel zonder parfum