Hottotkids

Waarom het zo belangrijk is om baby verzorgingsproducten zonder parfum te gebruiken

Omdat het lichaam van baby’s erg gevoelig is, is het verstandig om altijd te kiezen voor babyverzorgingsproducten zonder parfum. Baby’s zijn teer en fragiel, ze hebben nog weinig weerstand opgebouwd en veel zorg nodig. Heftige chemicaliën kunnen gemakkelijk schade toebrengen aan het huidje van je baby. Baby verzorgingsproducten zonder parfum zijn de veiligste en meest verzachtende optie voor pasgeborenen. Gelukkig vind je in de winkel een enorme selectie aan babyverzorgingsproducten zonder parfum. Van luieruitslagcrème en babydoekjes tot shampoo en reinigingsgel.

Welke baby verzorgingsproducten zonder parfum zijn nodig?

De huidverzorging van je baby is een delicate kwestie. In de eerste maanden, naarmate het immuunsysteem van je baby zich ontwikkelt, wil je de mildste reinigingsmiddelen en het minimale beetje lotion gebruiken. Maar zodra een droge huid, eczeem en luieruitslag aan de orde van de dag komen, moet je hier iets mee.

Je baby heeft parfumvrije babyhuidverzorgingsproducten nodig. Heb jij een pasgeborene? Volg deze tips dan op:

  • Lees etiketten van producten zorgvuldig. Huidverzorgingsproducten voor baby’s die kleurstoffen, geurstoffen en chemicaliën bevatten, kunnen de huid van een baby irriteren en de ademhaling vermoeilijken.
  • Natuurlijke babyverzorgingsproducten zijn veilig voor de meeste baby’s. Maar wanneer allergieën of astma in je familie voorkomt, kan je kindje in sommige gevallen ook gevoelig zijn voor botanische producten en kruiden.
  • Het label “hypoallergeen” kan misleidend zijn. De term betekent dat het product minder snel een allergische reactie veroorzaakt, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat het product zachter voor de huid is dan andere producten.
  • Zoek naar producten die geen ftalaten en parabenen bevatten. Deze chemicaliën zijn potentieel schadelijk voor baby’s.

De gevaren van parfumhoudende producten

Je vraagt ​​je misschien af ​​welke soorten chemicaliën worden gebruikt om een ​verzorgingsproduct zijn geur te geven – en of ze wel daadwerkelijk schadelijk zijn. Het is goed om kritisch te zijn, maar wanneer het om je baby gaat is voorzichtigheid uiteraard geboden. Sommige parfums kunnen irriteren en zorgen voor uitslag, roodheid, droogheid en jeuk bij je baby. Dit geldt ook voor baby’s met een normale huid. Baby’s met een eczeemgevoelige huid of een huidje dat gemakkelijk geïrriteerd raakt, zijn nog kwetsbaarder. Naast het irriteren van de huid van je baby, kunnen bepaalde geurchemicaliën ook de ademhalingswegen van je kleintje storen bij inademing.

Welke verzorgingsproducten zonder parfum zijn handig?

De volgende producten zijn handig om aan te schaffen wanneer jij een kindje verwacht:

  • Babyzeep en shampoos: goede babyzepen en shampoos zijn mild en veilig voor pasgeborenen. Maar gebruik vooral zeep spaarzaam, omdat deze de huid kunnen uitdrogen.
  • Luieruitslagzalf: voorziet de babyhuid van een vochtbarrière – beschermt de pasgeboren huid zodat natte luiers niet irriteren.
  • Babyolie: deze klassieker wordt gebruikt als massageolie voor de pasgeboren huid, maar niet als een vochtinbrengende crème. Pasgeboren huid absorbeert de olie niet zo goed als een lotion.
  • Babywasmiddel: zoek babywasmiddelen die geen parfums en kleurstoffen bevatten. Normaal wasmiddel is te hard voor de babyhuid.
  • Babypoeder: als je babypoeder gebruikt, probeer dan poeders te vinden die talkvrij zijn en zorg ervoor dat je het poeder uit de buurt van het gezicht en de geslachtsdelen houdt. Talk in het poeder kan ademhalingsproblemen veroorzaken. Gebruik spaarzaam.